Opskrifter

Lav selv dine fyldte marvben:
De rå marvben koges et par timer indtil kød, sener og fedt nemt kan pilles af. Når knoglerne er afkølet, kommes der fyld i.
Der kan laves forskellig slags fyld, f.eks. blandes dåsemad/opblødt tørfoder/tun i olie med kogt ris, gulerødder i små tern og havregryn. Blandingen kan kan gøres lidt “blødere” ved at iblande bouillon (vand + bouillonterning).
Fyldet kan også kommes i forskellige former for aktivitetslegetøj. Marvbenet/aktivitetslegetøjet med fyld kommes derefter i fryseren.

Lav selv dine egne godbidder:
Leverguffere:
En hel svinelever skæres i skiver, der koges i letsaltet vand indtil der ikke længere trænger blod ud af leveren. Når leverskiverne er kølet af, skæres de i små stykker (godbidder skal være små).
De små leverstykker lægges på bageplade med bagepapir og stilles i en 200 grader varm ovn. Med jævne mellemrum bør man rode rundt i leverstykkerne, så de tørrer jævnt.

Hvor længe leverstykkerne skal bages i ovnen afhænger af deres størrelse. De skal være hårde og helt tørre på overfladen (ca. 20-30 minutter).

Hundekiks – grundopskrift – ca. 1000 stk (2 forme*):
225 g. mel (gerne fuldkorn), 300 g. bouillon eller anden væske, 1 æg, evt. krydderier.

Det hele røres sammen til en lind masse. Dejen er ret tynd, men det er meningen, da det så er nemmere at få i formene. Dejen fordeles i de to forme med en dejskraber og bages ved 175 grader varmluft i ca. 35 min. Det giver sprøde kiks, men ønsker man dem lidt blødere, giver man den bare lidt mindre i ovnen – 25-30 min.
*Som forme kan man bruge silikone bageforme med mange fordybninger, der gør det muligt at lave godbidder i en størrelse, som kan bruges til træning.